Την Πέμπτη 1/2/2024 το εστιατόριο Βόσπορος παρουσίασε στο χώρο του V / Room
τον οινοποιό Χρήστο Ζαφειράκη του Οινοποιείου Domaine Zafeirakis και τον Σεφ Δημήτρη Φουρκιώτη
σε ένα ακόμη FOOD & WINE PAIRING.
Στην πόλη του Τυρνάβου, στη ζώνη του ΠΓΕ Τύρναβος, η οποία βρίσκεται στην Θεσσαλία, στην Κεντρική Ελλάδα, εδρεύει το Κτήμα Ζαφειράκη με την οικογένεια Ζαφειράκη να ασκεί την αμπελοκαλλιέργεια περισσότερα από 100 χρόνια.
Ο Χρήστος Ζαφειράκης, οινοποιός 4ης γενιάς της οικογένειας μετά τις σπουδές του και την εργασία του στην Ιταλία, επέστρεψε στον Τύρναβο και φύτεψε το 2005 τον πρώτο βιολογικό αμπελώνα.
«Αγάπη, Γνώση και Σεβασμός στην Παράδοση είναι τα βασικά στοιχεία της δημιουργίας των κρασιών μας με στόχο να μεταφέρουμε την έκφραση των αμπελώνων, τα αρώματά και τη γεύση τους στο ποτήρι σας» Χρήστος Ζαφειράκης.
Κατά την διάρκεια της βραδιάς δοκιμάσαμε τέσσερις ετικέτες του κτήματος, ενώ ο οινοποιός Χρήστος Ζαφειράκης, μας βοήθησε να γνωρίσουμε εις βάθος την κουλτούρα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του βιολογικού αμπελώνα του Κτήματος.
ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ.
Ο σεφ Δημήτρης Φουρκιώτης πλαισίωσε την βραδιά με τέσσερα πιάτα που συνδυάστηκαν με τις ετικέτες της βραδιάς κι έτσι θα απολαύσαμε μία συνολική εμπειρία.
Η εταιρία ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΓΚΑΝΑΣ από τον Τύρναβο στήριξε την βραδιά αυτή με τα προϊόντα της.
ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΚΑΝΑ
Οι εστιάτορες Χρήστος και Γιάννης Μπισίλκας αγαπούν το κρασί, στηρίζουν και εκτιμούν τους τοπικούς παραγωγούς.